Clicky


Dronken 'Vos'-chauffeur veroorzaakt ongeval in Duitsland

Dronken 'Vos'-chauffeur veroorzaakt ongeval in Duitsland [+foto's]
08-07-2013 10:34 | Buitenland | auteur de redactie

ROTENBURG(D) - Zondagochtend net na middernacht heeft zich op de Duitse A1 een ongeval voorgedaan. Het ongeval werd veroorzaakt door een 43-jarige dronken Litouwse vrachtwagenchauffeur van Vos Transport met het hoofdkantoor in Deventer, meldt de politie.

De 43-jarige vrachtwagenchauffeur wilde, nadat hij even stil had gestaan in de berm, weer de weg oprijden. Hij zag daarbij een andere vrachtwagen van DHL over het hoofd en de twee vrachtwagen botsen vervolgens frontaal met elkaar.

De vrachtwagenchauffeur moest een blaastest doen en blies 2,56 promille.

Naast het feit dat de man stomdronken was overtrad hij ook nog het zondag rijverbod in Duitsland: "Ik denk dat hij zo dronken was dat hij dat niet eens doorhad", zegt persvoorlichter Nagel van de Rotenburgse politie maandag tegen Transport Online. "De vrachtwagenchauffeur van DHL had een ontheffing om te mogen rijden op zondag", voegt hij toe.
 

De vrachtwagen was geladen met 88 vaten met een harsoplossing. Deze raakten zwaar beschadigd. De vloeistof liep over twee van de drie rijstroken. Het wegdek zal opnieuw geasfalteerd moeten worden.

De schade aan de vrachtwagen wordt door de politie op € 120.000 geschat. Wat de reparatiewerkzaamheden van de weg gaan kosten is nog onduidelijk.


Na 15 uur kon de politie twee van de drie rijstroken weer openen.