Clicky


Red Bull onthult nieuwe bolide van Max Verstappen

Red Bull onthult nieuwe bolide van Max Verstappen
12-02-2020 09:56 | Sport | auteur ANP

SILVERSTONE - Max Verstappen kruipt dit seizoen in een Red Bull die er praktisch hetzelfde uitziet als voorgaande jaren. De Oostenrijkse Formule 1-renstal onthulde woensdag de eerste beelden van de RB16: een bolide in de vertrouwde donkerblauwe kleur met gele en rode accenten.

Het logo van de stier, het beeldmerk van energiedrank Red Bull, siert de vin aan de bovenkant van de auto. "Kleurstellingen zijn ervoor gemaakt om te blijven", meldde het team via het officiële twitteraccount van Aston Martin Red Bull Racing.

In andere jaren presenteerde Red Bull nog wel eens een auto in andere kleuren om de concurrentie niet al te wijs te maken, maar dit jaar deed het team niet geheimzinnig en werd meteen de 'wedstrijdoutfit' getoond.

De Nederlander maakte woensdag de eerste meters in de auto op circuit Silverstone. Het is teams toegestaan een klein aantal kilometers te rijden voor het maken van promotiebeelden, voorafgaand aan de eerste officiële test over een week in Barcelona.

Verstappen eindigde afgelopen seizoen als derde in het WK, achter de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. De 22-jarige Limburger wil dit jaar een serieuze gooi doen naar de wereldtitel en de jongste Formule 1-kampioen ooit worden.

Red Bull schat de kansen van Verstappen hoog in, vooral omdat de auto’s van 2020 nauwelijks zijn veranderd in ontwerp. De Nederlander kan dus voortbouwen op zijn sterke optredens aan het einde van vorig seizoen, toen hij zeker niet de mindere was van wereldkampioen Hamilton.

De motor van Honda speelt een sleutelrol in het mogelijke succes. Red Bull reed vorig jaar voor het eerst met de krachtbron van de Japanners, die betrouwbaar bleek en steeds meer vermogen kreeg. Verstappen won niet alleen drie grands prix (Oostenrijk, Duitsland en Brazilië), hij veroverde ook voor het eerst in zijn carrière twee keer poleposition.