Clicky


Van den Bosch neemt Zweedse Willis Larsson Transport AB over

Van den Bosch neemt Zweedse Willis Larsson Transport AB over
12-02-2020 12:12 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ERP/LIDKÖPING - Van den Bosch Transporten versterkt haar positie in Noord-Europa met de overname van het Zweedse transportbedrijf Willis Larsson Transport AB. Hierdoor wordt de logistieke dienstverlening in het droge bulksegment verder uitgebreid.

Het familiebedrijf Willis Larsson Transport AB is in 1961 opgericht in Lidköping, Zweden. De onderneming heeft een goede positie opgebouwd in het intermodale vervoer van droge bulkgoederen. Het bedrijf is met een moderne eigen vloot van trucks en 40FT-drukcontainers actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Polen, de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarmee groeit de droge bulkdivisie van Van den Bosch uit tot ruim 1400 moderne silo-opleggers en silocontainers.

Groei als logistiek regisseur

Rico Daandels, CEO van Van den Bosch Transporten: “Met deze overname vullen we onze groeistrategie verder in. Van den Bosch wil de Europese topspeler in bulk zijn. Dat doen we als logistiek regisseur. Met gebruik van data en het juiste equipment kunnen we de beste intermodale routes voor onze klanten verzorgen, zowel op het gebied van droge als vloeibare bulk voor de levensmiddelen- en chemische industrie. In die ontwikkeling leidt deze overname van Willis Larsson zowel tot een versterking van ons logistieke netwerk in de Nordics, alsook tot de uitbouw van onze leidinggevende positie in het transport met drukcontainers. Ik ben verheugd dat CEO Sverker Larsson en zijn team ook na de overname aan boord blijven en hun expertise toevoegen aan onze organisatie.”

Toegang tot moderne datasystemen

Sverker Larsson, CEO van Willis Larsson Transport: “Deze verkoop aan Van den Bosch geeft ons de aansluiting op het uitgebreide Europese transportnetwerk en toegang tot de kennis en ervaring met moderne datasystemen. Digitale oplossingen worden steeds belangrijker voor opdrachtgevers. De sterke reputatie van Van den Bosch zorgt ervoor dat we, zowel naar onze medewerkers als klanten, ook in de toekomst een hoogwaardige partner kunnen blijven. Bovendien brengt Van den Bosch ook expertise op het gebied van vloeibaar bulktransport naar de Nordics, waarmee we onze activiteiten verder verbreden.”