Clicky


Tot ruim 5 procent minder vliegtuigpassagiers in China door virus

Tot ruim 5 procent minder vliegtuigpassagiers in China door virus
17-02-2020 11:15 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - De drie grote Chinese luchtvaartmaatschappijen Air China, China Southern Airlines en China Eastern Airlines zagen in de eerste maand van het jaar de passagiersaantallen tot 5,4 procent dalen. Ook de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific zag het aantal klanten flink teruglopen vanwege de angst voor het nieuwe coronavirus.

China Southern en China Eastern zagen minnen van respectievelijk 4,6 procent en 5,4 procent die ze toeschreven aan het coronavirus. Bij Air China bedroeg de daling 2,9 procent. Die luchtvaartmaatschappij noemde het Wuhan-virus niet. Het bekendmaken van de virusuitbraak in januari en de maatregelen die de Chinese overheid nam, vielen samen met Chinees Nieuwjaar, normaal gesproken het hoogseizoen voor de ondernemingen.

Cathay liet weten dat de passagiersaantallen met 3,8 procent waren gedaald. In het eerste halfjaar verwacht het bedrijf een "aanzienlijke daling" van de financiële resultaten.

KLM staakte eind januari een aantal vluchten naar China. Sinds begin februari vliegt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij helemaal niet meer naar het land. Die situatie duurt zeker nog tot half maart.