Clicky


200 nieuwe 40FT-drukcontainers met Protection Outlet Box voor Van den Bosch Transporten

200 nieuwe 40FT-drukcontainers met Protection Outlet Box voor Van den Bosch Transporten
18-02-2020 12:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ERP - Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten heeft 200 nieuwe 40FT-drukcontainers aangeschaft voor het transport van droge bulkgoederen voor de levensmiddelenindustrie. De nieuwe silocontainers zijn onder meer voorzien van een Protection Outlet Box: een toonaangevende technische innovatie die uniek is binnen het intermodaal bulktransport.

“Met de aanschaf van deze nieuwe containers zetten we een volgende stap op het gebied van (voedsel)veiligheid en –kwaliteit”, aldus Barry Gruijters, Operations Director Dry Bulk bij Van den Bosch Transporten. “De technische specificaties zijn in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers bepaald, waarbij een aantal van de gekozen specificaties nieuw is binnen het intermodaal bulktransport van levensmiddelen.”

(Voedsel)veiligheid en -kwaliteit

Het belang van (voedsel)veiligheid en –kwaliteit komt terug in elk detail van de nieuwe containers. De combinatie van materialen en het design is wat de containers zo uniek maakt. Bij alle aspecten is nagedacht over de gebruikte materialen, de reinigbaarheid en de veiligheid van het product tijdens het transport of de (tussentijdse) opslag. “Onze klanten zijn op zoek naar een hoge mate van (voedsel)veiligheid en -kwaliteit. Daarom combineren we de ingebruikname van deze nieuwe, hoogwaardige containers met volledig inzicht in het transport en de geschiedenis van de container, via ons recent gelanceerde klantportal FreightInsight”, aldus Gruijters.

Protection Outlet Box

De nieuwe 40FT-drukcontainers zijn onder meer voorzien van een Protection Outlet Box: een toonaangevende technische innovatie. Deze Protection Outlet Box biedt volledige bescherming aan de vlinderklep en de uitloop (inclusief de blinddop), die beiden in direct contact komen met het product. De kap biedt niet alleen bescherming tegen vuil, maar gaat ook contaminatie tegen, verbetert de verzegelbaarheid en de laadeenheid wordt minder gevoelig voor sabotage. Gruijters is trots: “Onze klanten zijn enthousiast over de nieuwe containers. Dankzij de unieke combinatie van specificaties brengen we de kwaliteit en veiligheid binnen het intermodaal bulktransport naar een hoger niveau.”

De nieuwe 40FT-silocontainers zijn van het merk LAG en worden geproduceerd door het gelijknamige Belgische bedrijf uit Bree. De containers worden op dit moment uitgeleverd en in gebruik genomen.