Clicky


Nieuwe stakingen bij Air France aangekondigd

Nieuwe stakingen bij Air France aangekondigd
19-02-2020 14:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

PARIJS - Personeel van Air France wil gaan staken. Aanleiding is onder meer dat piloten van dochtermaatschappij HOP meer salaris en betere werkomstandigheden willen. Grondpersoneel bij HOP wil meer baangaranties.

De aangekondigde stakingen bij HOP, een binnenlandse vervoerder, zijn een nieuwe tegenvaller voor Air France-KLM-baas Ben Smith. Hij wil de verliesgevende binnenlandse activiteiten van HOP terugschroeven en de maatschappij weer winstgevend maken. De bonden die het grondpersoneel vertegenwoordigen, maakten bekend dat zij vasthouden aan een eerdere stakingsoproep voor 21 en 22 februari. De pilotenbond roept de HOP-piloten op om op 24 februari te beginnen met staken.

De piloten nemen geen genoegen met 3 procent loonsverhoging en willen dat de regels over werktijden worden aangepast. Volgens een woordvoerder van de pilotenbond moeten piloten onder de huidige regels soms zes dagen achtereen vliegen, met soms maar twee nachten met vijf uur slaap.

Air France "betreurt het standpunt van de pilotenbond", liet het bedrijf weten. De aangekondigde staking zou een "aanzienlijk negatief effect" op de luchtvaartmaatschappij hebben, waarschuwde Air France.