Clicky


Dieplader met grote tank van Nederlands exceptioneel transport kantelt in Duitsland

Dieplader met grote tank van Nederlands exceptioneel transport kantelt in Duitsland [+video's]
23-02-2020 19:25 | Ongevallen | auteur Redactie

SÖGEL - [Update ma. 10: 18 uur] Zondagmiddag net voor 12:00 uur ging het in het Duitse Sögel mis met een gepland zwaar transport van twee grote tanks. Eén van de twee diepladers met tank kantelde.

Het exceptioneel transport was volgens planning zondagochtend rond 07:00 uur vertrokken van Haselünne-Flechum naar de industriehaven van Dörpen. Door nog onbekende reden kantelde de dieplader met de 250 ton zware tank op de Hümmlinger Ring in Sögel.

De Hümmlinger Ring tussen de L53 en de Torffehnsweg zal de komende dagen gesloten blijven voor de berging van de grote tank. Er is een omleidinsgroute ingesteld. Hiervoor volgt u de borden U7 en U8.

Om de oorzaak van het ongeval op te helderen, begint een onafhankelijke deskundige in de loop van de maandagochtend op de plaats van het ongeval te werken. Alle deelnemende instellingen komen vandaag bijeen om de verdere procedure voor de berging en voortzetting van het transport te bespreken.

Volgens de Duitse zender NDR Niedersachen is het al de tweede poging om de tanks te transporteren. In mei 2019 werd het transport afgebroken na protesten door bewoners vanwege de kap van 300 bomen langs de route. In de tussenliggende periode is gezocht naar een alternatieve route maar deze werd niet gevonden.