Clicky


Transportondernemer Remco Vos neemt Van Opzeeland over van Nabuurs

Transportondernemer Remco Vos neemt Van Opzeeland over van Nabuurs
29-02-2020 12:51 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

NIJMEGEN/HAPS - Remco Vos, eigenaar en algemeen directeur van De Klok Logistics in Nijmegen en van Van Vliet Transport in Vianen neemt dochterbedrijf Van Opzeeland over van branchegenoot Nabuurs. Dit maken beide logistiek dienstverleners vandaag bekend.

Via de bedrijven De Klok Logistics (DKL) en Van Vliet Transport (VVT) is er al een landelijk dekkend netwerk (evenals de nodige kennis en ervaring) op het gebied van onder meer  stedelijke distributie. Door de overname vergroten DKL en VVT het volume op dit gebied. Voor Nabuurs biedt de deal de mogelijkheid om meer strategische focus aan te brengen in haar andere logistieke activiteiten.

Gevolgen voor klanten

De transportactiviteiten van Van Opzeeland worden per 4 april aanstaande ondergebracht bij De Klok Logistics in Nijmegen en Van Vliet Transport in Vianen. Klanten van Van Opzeeland krijgen voor hun leveringen dus te maken met een nieuwe dienstverlener. De contractvoorwaarden blijven ongewijzigd; alle bestaande afspraken worden gerespecteerd. Hoofddoel van De Klok Logistics en Van Vliet Transport is om de klanten de meest optimale service aan te bieden en te waarborgen.

Gevolgen voor medewerkers

Vrijwel alle bij de transportactiviteiten van Van Opzeeland betrokken medewerkers, kunnen hun arbeidsovereenkomst voortzetten bij de Klok Logistics en Van Vliet Transport. Alle transport- en Warehouse/expeditiemedewerkers kunnen bij De Klok Logistics en Van Vliet Transport aan de slag.
Reactie De Klok Logistics en Van Vliet Transport

De overname is het sluitstuk van een gezamenlijke zoektocht naar schaalvergroting en netwerkverdichting, verklaart directeur Remco Vos: “Binnen de stedelijke distributie zien we al jaren een trend richting hogere leverfrequenties en kleinere drop-sizes. Daardoor heb je simpelweg meer combinatievolume nodig. De snelste manier om in één keer veel volumegroei te behalen is het bundelen van je krachten. Die krachtenbundeling heeft in ons geval de vorm aangenomen van een overname van de transportactiviteiten.”

Ard Nabuurs, commercieel directeur van Nabuurs, deelt die analyse: “In De Klok Logistics en Van Vliet Transport hebben wij een overnamepartner gevonden die de kwaliteit en service kan leveren die onze klanten gewend zijn. Nu én in de toekomst. Tegelijkertijd geeft het ons de gelegenheid om meer focus aan te brengen in onze overige activiteiten.”

Vanuit de ondernemingen van Remco Vos werken na de overname van de transportactiviteiten van Van Opzeeland 650 medewerkers. Er rijden 425 trucks en de warehouse capaciteit ligt rond 120.000 m2. De totale jaaromzet groeit naar ca 80 miljoen euro. De focus van De Klok Logistics en Van Vliet Transport ligt op het bieden van logistieke oplossingen, zoals supply chain, fulfilment en binnenlands goederenvervoer ondersteund door geavanceerde IT concepten.

Nabuurs ontwikkelt en implementeert innovatieve supply chain concepten voor Fast Moving Consumer Goods, met als specialisatie food en horeca. Met meer dan 20 vestigingen, ruim 1.000 medewerkers en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar hoort Nabuurs op het gebied van FMCG- en horecadistributie bij de grootste logistieke dienstverleners van de Benelux.