Clicky


Belgische Willy Naessens Group neemt Groeninghe Transport over

Belgische Willy Naessens Group neemt Groeninghe Transport over
03-03-2020 17:39 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WORTEGEM-PETEGEM(B) - Het Belgische transportbedrijf Willy Naessens neemt haar landgenoot Groeninghe Transport over. De overname behelst het vastgoed van het bedrijf en de transportafdeling. De overname wordt in juni gefinaliseerd.

Groeninghe Transport vervoert vooral nationaal en internationaal in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Hun activiteiten bestaan voor 99% uit containertransport.

 “De bedoeling van deze overname is om op termijn een stap vooruit te zetten in onze verticale integratie bij de Willy Naessens Group en ook het mobiliteitsprobleem aan te pakken. Door de ligging van Groeninghe Transport hoeven we niet telkens uren te verliezen in het verkeer op en rond de Antwerpse Ring wanneer we van onze betonfabrieken Alpreco of Intershipping komen en een bedrijf in de Antwerpse Kempen of Nederland moeten beleveren. Deze tijdswinst is cruciaal om onze klanten de Willy-Naessens-service die ze gewoon zijn, te blijven garanderen. We schakelen de verloren afstand uit", licht CEO Dirk Deroose toe.

Alle werknemers binnen de transportafdeling blijven aan boord en worden geleidelijk aan omgeschakeld naar het specifiek bouwtransport nodig voor de Willy Naessens Group.