Clicky


Politie doorzoekt opnieuw sloot Koarnjum in zaak Karin Grijpstra

Politie doorzoekt opnieuw sloot Koarnjum in zaak Karin Grijpstra
12-03-2020 09:05 | Binnenland | auteur Redactie

KOARNJUM - Vandaag, donderdag 12 maart, doet de politie opnieuw onderzoek in de sloot langs De Wier in Koarnjum in verband met het onderzoek naar het overlijden van Karin Grijpstra. De 55-jarige Karin werd zondag 23 februari rond 09.00 uur levenloos in deze sloot gevonden.

Karin had de gewoonte wat later naar bed te gaan en is waarschijnlijk aan het begin van de nacht nog naar buiten gegaan om haar hond uit te laten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat zij vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen is. Daarom is de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het team is de afgelopen weken druk bezig geweest met onderzoek. Zo hebben zij onder andere buurtonderzoek en sporenonderzoek in de omgeving gedaan en zijn zij bezig met het maken van een tijdlijn.

Bodem van sloot

Toen het lichaam van Karin gevonden is, is uiteraard al in het water gezocht naar aanwijzingen die kunnen helpen om de omstandigheden rondom haar overlijden duidelijk te krijgen. Ook de weg, berm en directe omgeving van de sloot zijn toen uitgebreid onderzocht, onder andere met behulp van speurhonden.

De bodem van de sloot is op dat moment nog niet zo uitgebreid onderzocht als vandaag gebeurt. Het team dat het onderzoek verricht plaatst eerst netten om te voorkomen dat er zaken kunnen wegspoelen bij het verlagen van het waterniveau. Daarna verlagen zij het waterniveau naar een zo laag mogelijke waterstand. En vervolgens schept een kraan de modder van de bodem op de kant. Professionals van forensische opsporing doorzoeken handmatig de modder zorgvuldig.