Clicky


GLS Netherlands breidt depot Wijchen uit

GLS Netherlands breidt depot Wijchen uit
12-03-2020 10:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - GLS is begonnen met de modernisering en uitbreiding van haar depot in Wijchen bij Nijmegen. Met twee nieuwe distributiehallen en een moderne sorteerinstallatie neemt de capaciteit beduidend toe. Het bedrijf hecht bij de uitbreiding grote waarde aan duurzaamheid.

Door de uitbreiding wordt Wijchen een van de grootste GLS-depots van Nederland. De regio rond Nijmegen is van hieruit goed bereikbaar. Vanwege de nabijheid van de Duitse grens en de goede verbindingen vormt het depot in het netwerk van GLS bovendien een belangrijke schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied.

De fundering is al gereed. Tussen nu en het vierde kwartaal van 2020 zullen hier twee nieuwe distributiehallen verrijzen, waarmee het overslagoppervlak toeneemt met circa 3.200 vierkante meter tot in totaal 6.000 vierkante meter. Zodra de nieuwe sorteerinstallatie in bedrijf is, kan het depot dubbel zoveel pakketten afhandelen. Voor sneller en veilig laden en lossen zijn straks 100 deuren beschikbaar.

“Met deze uitbreiding spelen we ook in Wijchen in op een groeiend aantal pakketten, nadat we dit jaar ook al een groter, duurzaam depot in Amsterdam hebben geopend”, aldus Milo Kars, Managing Director GLS Netherlands. “Daardoor kunnen we de groei als gevolg van het stijgende aantal online bestellingen optimaal begeleiden en onze klanten hoge kwaliteit blijven bieden.”

Emissievrije pakketafwikkeling

Met de vernieuwing van het depot zet GLS Netherlands ook een volgende stap op weg naar duurzaamheid. Op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee de sorteerinstallatie emissievrij kan worden geëxploiteerd. Dankzij een warmtepomp als primaire warmtebron wordt ook het grondstofverbruik en het effect op het milieu omlaag gebracht. En net als in alle nieuwere GLS-depots in Nederland wordt ook de distributieruimte in Wijchen voorzien van ledverlichting die automatisch aanspringt.

Door de geplande capaciteitsuitbreiding kunnen bovendien meer pakketten via het depot worden verwerkt waardoor het aantal lijndiensten, en daarmee ook de uitstoot, afneemt.