Clicky


Frankrijk belooft alle benodigde steun aan Air France-KLM

Frankrijk belooft alle benodigde steun aan Air France-KLM
12-03-2020 13:44 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Frankrijk zal er alles aan doen om luchtvaartonderneming Air France-KLM te helpen om de huidige problemen als gevolg van het coronavirus te doorstaan. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire sprak eerder met topman Ben Smith van Air France-KLM. Daarbij beloofde de Fransman alle noodzakelijke middelen beschikbaar te zullen stellen.

De luchtvaartsector krijgt harde klappen door het coronavirus, dat zorgt voor fors minder vraag naar tickets en annuleringen van vele vluchten. Het Amerikaanse inreisverbod voor Europeanen zette de al zwaar getroffen luchtvaartsector nog verder onder druk. Le Maire hekelde de beslissing van de Amerikanen die zonder enig overleg is genomen.

De aandelen van Air France-KLM hebben de afgelopen weken fors aan waarde ingeleverd. Sinds 19 februari is de beurswaarde van de onderneming meer dan gehalveerd. De opmerkingen van Le Maire zorgden ervoor dat de verliezen donderdag iets terugliepen, al noteerde het aandeel aan het begin van de middag nog altijd krap 6 procent lager.