Clicky


Air France-KLM staat voor 'significante uitdagingen'

Air France-KLM staat voor 'significante uitdagingen'
13-03-2020 13:40 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Air France-KLM staat voor "significante uitdagingen" als gevolg van het Amerikaanse inreisverbod en andere problemen door het nieuwe coronavirus. Dat heeft topman Ben Smith van het luchtvaartconcern in een interne videoboodschap aan het personeel gemeld.

De luchtvaartonderneming ziet het aantal boekingen voor de periode maart tot en met augustus drastisch dalen. Het gaat dan om tickets verspreid over het hele netwerk. Volgens Smith is de situatie momenteel ongekend. Hij heeft aan KLM-baas Pieter Elbers en zijn Franse Air France-collega Anne Rigail gevraagd om snel met crisismaatregelen te komen.

De komende weken werkt het concern onder meer aan het aanpassen van het vluchtschema. Vooralsnog blijven Amerikaanse bestemmingen, ondanks het opgelegde inreisverbod voor Europeanen, in het schema staan. Ondertussen heeft Air France-KLM bij de Franse overheid voor steun aangeklopt. Zo is onder meer gevraagd om uitstel van bepaalde belastingafdrachten en het verlagen van verschillende sociale lasten.