Clicky


VS bereid tot schrappen sommige Chinese heffingen vanwege coronavirus

VS bereid tot schrappen sommige Chinese heffingen vanwege coronavirus
21-03-2020 14:01 | Algemeen | auteur ANP

WASHINGTON - Door de coronacrisis lijken de Verenigde Staten zich iets flexibeler op te stellen in de handelsoorlog met China. De Amerikaanse regering denkt na over het schrappen van sommige aanvullende importheffingen op Chinese producten. Het gaat om producten die zouden kunnen helpen om de virusuitbraak te bestrijden.

Het federale handelsbureau USTR maakte afgelopen weken al uitzonderingen voor onder meer Chinese mondkapjes, handschoenen voor gebruik in de zorg en antiseptische doekjes. Bedrijven, overheidsinstanties en ook burgers kunnen momenteel verzoeken indienen voor verdere aanpassingen van de handelstarieven.

Washington legde in de voorbije twee jaar extra importheffingen op voor zo'n 370 miljard dollar aan Chinese producten. Vanuit het bedrijfsleven klonken al oproepen om de handelsoorlog vanwege het coronavirus helemaal te staken. Dat zou de druk op de economie flink verlichten. Maar zover wil de Amerikaanse regering nog niet gaan. Afgelopen dagen werden dit soort voorstellen telkens weggewimpeld.