Clicky


Alders Transport Groep neemt Transport Vandenbroeck over

Alders Transport Groep neemt Transport Vandenbroeck over
07-04-2020 10:29 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HERENT/OVERPELT - Op vrijdag 3 april 2020 werd de transportonderneming Vandenbroeck NV uit het Belgische Herent geïntegreerd in de Alders Transport Groep met hoofdkantoor in het eveneens in België gelegen Overpelt. 

Transport Vandenbroeck is al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde in nationaal en internationaal transport en distributie, met een specialisatie in ADR-goederen en met een geografische focus op België, Luxemburg en Frankrijk. Transport Vandenbroeck heeft een 40-tal combinaties op de weg.

Alders Transport is eveneens een familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar een uiterst professionele en belangrijke speler in deze sector is. Alders transport heeft meer dan 1600 stuks rollend materieel, 550 medewerkers, zeven operationele vestigingen in vier landen en veel ervaring in verscheidene specialisaties zoals transport voor de staal- en automobielindustrie, afvaltransporten, het transport van minerale grondstoffen en transport en logistieke oplossingen voor de chemische sector. Onder meer Transport M. Depaire in Asse en Haesaerts Intermodal in Zwijndrecht maken deel uit van de groep. .

Alders Transport Groep wenst van Transport Vandenbroeck de kern te maken van de groepsactiviteiten in het transport, de distributie en de logistieke toegevoegde waarde activiteiten van verpakte ADR-goederen en chemische producten, zowel vloeibaar als vast.

Ook na de overname blijft Transport Vandenbroeck actief vanuit Herent en Luxemburg, maar krijgt daarbij de steun en expertise van de groep Alders om aan haar verdere uitbouw te werken. Belangrijke synergiën met Transport M. Depaire en met Haesaerts Intermodal worden mogelijk.

Alders en Vandenbroeck delen een gelijkaardige visie op het verlenen van een doorgedreven service naar de klanten toe en hebben ook een vergelijkbare samenwerking met en zorg voor de werknemers, die een uitermate belangrijke spil in beide bedrijven zijn. Deze gelijkgestemde cultuur heeft de bedrijven snel bijeengebracht.

Al het personeel wordt dan ook integraal overgenomen door de Alders Transport Groep en blijft operationeel verbonden aan de sites in Herent en Luxemburg. Carl Bollens, huidige zaakvoerder, blijft actief als verantwoordelijke van de beide vestigingen. En uiteraard zullen de klanten op eenzelfde oplossingsgerichte service met korte beslissingslijnen kunnen blijven rekenen.