Clicky


Goede Vrijdag gaan ruim 100 vrachtwagens vol bloemen op pad

Goede Vrijdag gaan ruim 100 vrachtwagens vol bloemen op pad [+foto's]
09-04-2020 19:13 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - [update vrij 09:49 uur] Op vrijdag 10 april bezorgt de sierteeltsector 150.000 boeketten aan cliënten in de thuiszorg en bewoners van verzorgingstehuizen. Ondanks de grote omzetdaling in de sector, helpen ondernemers in het hele land mee om eenzaamheid tegen te gaan.

Logistieke uitdaging

De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de actie voor te bereiden. Een flinke logistieke uitdaging. Op verschillende plekken in het land liggen nu zo’n 24.000 dozen met boeketten klaar voor verzending. Op Goede Vrijdag vertrekken ruim 100 vrachtwagens naar zo’n 1.000 adressen in heel Nederland om de bloemen te bezorgen. De actie ‘Sierteeltsector samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ is een initiatief van de sierteeltsector, in samenwerking met rapper Ali B. Samen met alle chauffeurs deelt hij morgen de kleurrijke boeketten uit.

Sierteeltsector

De coronacrisis treft de sierteeltsector erg hard. Daarom kampen ook bijna alle transportondernemers in de sector met zwaar omzetverlies. Soms wel tot 90 procent. Normaal is deze periode voor hun de drukste tijd van het jaar, vanwege Pasen en Moederdag. Nu staan er veel vrachtwagens stil. Ondanks de tegenslagen, slaat de sierteeltsector de handen ineen om ouderen en alleenstaanden te verblijden met een mooie bos bloemen.