Clicky


Akkoord over eerste cao voor onlinesuper Picnic

Akkoord over eerste cao voor onlinesuper Picnic
10-04-2020 11:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Medewerkers van Picnic hebben zicht op hun eerste cao. De onlinesupermarkt heeft hierover een akkoord bereikt met vakbond De Unie. De circa 4000 medewerkers van de onlinesupermarkt gaan volgens die afspraken in twee jaar tijd 6 procent meer verdienen.

Met de grootste Nederlandse vakbond, FNV, verkeert Picnic al een tijd op voet van oorlog. Die vakbond vindt dat het krap vijf jaar oude bedrijf zijn personeel volgens de supermarkt-cao moet betalen. Een poging Picnic hier met een rechtszaak toe te dwingen haalde niets uit.

Onlinesuper Picnic, dat zich in de aankondiging van de cao liever e-commercebedrijf noemt, heeft naar eigen zeggen alle vakbonden uitgenodigd voor gesprekken over een arbeidsovereenkomst. De Unie, een relatief kleine vakbond, ging daar op in. Het resultaat is volgens Picnic de eerste cao voor een webwinkel. Picnicwerknemers mogen de komende dagen stemmen over het akkoord.

Opleidingsbudget

Naast een loonsverhoging is ook afgesproken dat medewerkers een extra vakantiedag en een jaarlijks opleidingsbudget van 200 euro krijgen. Daarnaast moeten medewerkers sneller in aanmerking komen voor een vast contract.

FNV blijft kritisch op het handelen van Picnic. "Hartstikke fijn dat werknemers een loonsverhoging krijgen, maar ze moeten nog altijd onder de supermarkt-cao vallen", reageert bestuurder Karin Heynsdijk op het nieuws. Het grootste bezwaar van FNV tegen een aparte cao is dat Picnic zo op arbeidsvoorwaarden zou kunnen concurreren met supermarkten. Dat terwijl de activiteiten volgens de vakbond grotendeels overeenkomen met die van gewone supers.