Clicky


Febetra: Schrap de tariefstijging van de kilometerheffing

Febetra: Schrap de tariefstijging van de kilometerheffing
10-04-2020 16:59 | België | auteur Redactie

BRUSSEL - De geplande stijging van de Vlaamse tarieven voor de kilometerheffing voor voertuigen van meer dan 32 ton die op 1 juli zou ingaan, komt nu wel heel erg ongelegen. "De omzet in onze sector kent momenteel een sterke afname. Het hele plaatje oogt alles behalve fraai voor onze 6.755 Vlaamse transportondernemingen. Veel transportbedrijven hebben het vandaag bijzonder moeilijk om het hoofd boven water te houden", aldus de Belgische werkgeversorganisatie Febetra.

"De transport- en logistieke sector is, als ruggengraat van onze economie, noodzakelijk om deze zware periode boven te komen. Verschillende overheden hebben al steunmaatregelen afgekondigd. Terwijl we dit aanmoedigen, zien we een bijkomende mogelijkheid: het schrappen van de stijging van de kilometerheffing."

"Vandaar onze boodschap aan Vlaamse beleidsmakers: 'Annuleer deze tariefverhoging van 15 procent. Geef onze vervoerders de ademruimte om te kunnen herstellen, niet enkel door financiële tussenkomsten maar ook door het schrappen van bijkomende belastingsmaatregelen.'"