Clicky


ECT treedt toe tot het iSHARE-stelsel

ECT treedt toe tot het iSHARE-stelsel
30-04-2020 08:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DELFT - Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en haar klanten delen vanaf deze maand eenvoudiger en veiliger containerdata, dankzij een nieuwe datadienst. Deze datadienst is mogelijk dankzij de toetreding van ECT tot het iSHARE-stelsel.

Als een van Europa’s leidende en meest geavanceerde containerterminal operators, deelt ECT dagelijks met vele partijen enorme hoeveelheden informatie over de afhandeling van de containers op de ECT Delta en de ECT Euromax terminals.

Veelal wordt de vraag om data gesteld namens een klant. Deze data deelt ECT alleen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze zeker weet dat deze bij de juiste persoon van het juiste bedrijf terechtkomt. Met de toetreding tot het iSHARE-stelsel en door gebruik te maken van de identiteiten van iSHARE Identiteitsprovider Secure Logistics krijgt ECT deze zekerheid en dat geldt ook voor haar klanten. Dankzij iSHARE is het voor ECT en haar klanten mogelijk om data deling op een efficiënte en veilige manier te organiseren.

Deze week zette Paul Ham, general manager product management ECT zijn handtekening onder het contract met de Stichting iSHARE. “Wij werken al jaren samen met Secure Logistics op het gebied van security en veiligheid, deze nieuwe dienst is daar een logisch vervolg op“.

Gerard van der Hoeven, directeur Stichting iSHARE vult aan: “We zijn blij met de lancering van ECT als actieve gebruiker van iSHARE, en zeker met de lancering van Single Sign-On met iSHARE op de app van ECT. Deze eerste toepassing helpt alle gebruikers op een moderne manier samen te werken en legt het fundament voor veel meer geavanceerde toepassingen.”

iSHARE is een initiatief van de Topsector Logistiek met als doel om data delen in de logistiek verder te stimuleren. Het afsprakenstelsel werd ontwikkeld door en voor de logistieke sector en is sinds 2018 beschikbaar. Sindsdien groeit het aantal deelnemers in de logistieke sector gestaag.