Clicky


Trump hint op actie tegen socialemediareuzen en Google

Trump hint op actie tegen socialemediareuzen en Google
16-05-2020 15:08 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - President Donald Trump zegt dat zijn regering maatregelen gaat nemen tegen grote mediaplatforms. "Radicaal Links heeft het voor het zeggen bij Facebook, Instagram, Twitter en Google. De regering is bezig iets te doen aan deze illegale situatie. Blijf kijken en stuur namen en voorbeelden", aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Hij retweet daarbij een video met een toespraak van de conservatieve blogger en politiek commentator Michelle Malkin. Zij betoogt daarin dat veel van haar vrienden en bekenden "vanwege hun denkbeelden" van de socialemediaplatforms zijn gegooid. Deze mensen zouden ook niet meer kunnen internetbankieren en online winkelen. Sociale media behouden zich het recht voor accounts te blokkeren als er dingen worden gepost die niet voldoen aan de richtlijnen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over haatzaaien, terrorisme, geweld of seks.

Malkin riep Trump op om actie te ondernemen en het niet bij woorden te laten. Ze reageerde op een eerdere tweet van Trump, waarin hij zijn Twittervolgers prijst als "toetsenbord-strijders" die zijn belangen beter dienen dan professionele reclamemensen.