Clicky


Youp van 't Hek overweegt Oudejaarsconference 2020 te cancellen

Youp van 't Hek overweegt Oudejaarsconference 2020 te cancellen
26-05-2020 18:56 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Youp van 't Hek overweegt de Oudejaarsconference in december te schrappen vanwege de coronacrisis. Dat vertelde de 66-jarige cabaretier dinsdag in het radioprogramma Veronica Inside. Van 't Hek zou op 31 december voor de tiende maal zijn oudejaarsshow spelen.

Van 't Hek zou begin september van start gaan met zijn try-outs. "Het is ingewikkeld", stelde hij. "Cabaret staat wel bij een volle zaal. Ik ben daarover aan het nadenken en ik heb nog geen beslissing genomen. Zoals het nu is, dan is de kans klein dat ik het ga doen."

BNNVARA gaat vooralsnog door met met de voorbereidingen voor de Oudejaarsconference 2020 van Van 't Hek. Maar tegelijkertijd heeft de omroep ook veel begrip voor het standpunt van de cabaretier. "We snappen goed dat Youp er weinig voor voelt voor een bijna lege zaal te gaan spelen", laat een woordvoerder weten. "Het is alleen nog wel heel erg koffiedik kijken nu. Dus voorlopig gaan de voorbereidingen voor de Oudejaarsconference gewoon door. Ondertussen blijven we met elkaar in gesprek en kijken we tegen die tijd wat de mogelijkheden zijn en of dat voor iedereen goed voelt."

Theaters mogen officieel op 1 juni weer hun deuren openen, maar mogen niet meer dan dertig mensen toelaten. Vrijwel alle grote theaters en producenten hebben al duidelijk gemaakt dat de cultuursector onder die voorwaarden niet kan overleven. Er is veel kritiek vanuit de sector op de houding van het kabinet en cultuurminister Ingrid van Engelshoven tegenover de problemen waarmee de sector kampt door de coronacrisis.