Clicky


MAN Lion’s City E wint opnieuw prestigieuze designprijs

MAN Lion’s City E wint opnieuw prestigieuze designprijs
05-06-2020 09:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - Na de iF Design Award 2020 heeft de Lion’s City E, de volledig elektrische stadsbus van MAN, nu ook een designprijs gewonnen bij de prestigieuze ‘Automotive Brand Contest’ in de categorie ‘commercial vehicle’. 

De Duitse Rat für Formgebung reikt ieder jaar prijzen uit als erkenning voor uitzonderlijk product- en communicatiedesign. De onafhankelijke jury - bestaande uit journalisten, design- en communicatiedeskundigen en academici - reikt de prijzen uit in 13 categorieën en vier bijzondere categorieën.

"De Automotive Brand Contest is de enige onafhankelijke internationale designwedstrijd voor automerken, en de concurrentie is groot. Dat maakt het des te indrukwekkender dat de MAN Lion's City E heeft gewonnen,” aldus Rudi Kuchta, hoofd Business Unit Bus bij MAN Truck & Bus. “De prijs toont aan hoe goed het ontwerp van onze elektrische bus is ontvangen. Dit is iets om echt trots op te zijn.”

De winnende MAN Lion's City E viel met name op door zijn tijdloze, moderne en expressieve looks. “Onze designers gebruikten het doordachte concept van de nieuwe stadsbusgeneratie en ontwikkelden dit tot een baanbrekend e-mobility-ontwerp. Het resultaat ​​is een elektrische bus met een geheel eigen ontwerp, maar die toch direct herkenbaar is als lid van de nieuwe MAN Lion's City-familie,” verklaart Stephan Schönherr, Vice President Styling Bus, en verantwoordelijk voor het busdesign voor de merken MAN en NEOPLAN.

“Deze laatste onderscheiding in de Automotive Brand Contest en vele andere prijzen, waaronder de iF Design Award 2020, bekronen het geweldige werk van ons team. Ze onderstrepen ook ons ​​basisidee dat bussen die zijn ontworpen voor stedelijke vervoersbehoeften van vandaag en morgen er weldegelijk aantrekkelijk kunnen uitzien.”

Het elegante Smart Edge-ontwerp van de volledig elektrische MAN stadsbus is een echte eyecatcher. Een aantal specifieke designelementen benadrukt het bijzondere van de bus: zijn elektrische aandrijving. Wat vooral in het oog springt, is het exterieurdesign met het hoogwaardige zijblad - typisch voor veel MAN-bussen - en de elegante dakconstructie. Een ander kenmerk van de MAN Lion's City E is het geoptimaliseerde zitgedeelte achterin, dat nog ruimer is als gevolg van het weglaten van de motor. De jury prees de dynamische, tijdloze lijnen die de bus z’n eigen gezicht geven, evenals het gebruik van nieuwe technologieën en materialen om gewicht te besparen. Ook het kleur-, sier- en verlichtingsconcept van het exterieur en het ruimtelijke interieur dat goed toegankelijk is voor gehandicapte reizigers ontvingen positieve commentaren.

“De ergonomisch vormgegeven bestuurderswerkplek heeft een indrukwekkend hoog niveau van functionaliteit,” aldus de jury.