Clicky


Talpa: Veronica Inside wordt maandag niet uitgezonden

Talpa: Veronica Inside wordt maandag niet uitgezonden
25-06-2020 09:12 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Veronica Inside wordt maandag niet uitgezonden. Dit heeft Talpa besloten na de ophef die er rond het televisieprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp is ontstaan.

Derksen had woensdag gevraagd of de uitzending geschrapt kon worden. Hij is teleurgesteld in presentator Genee. Hij vindt dat Genee hem heeft laten vallen in de uitzending van afgelopen maandag. Daarin ging het over racisme.

"Ik heb besloten om de uitzending van maandag te schrappen zodat iedereen weer even tot rust kan komen en even kan bedaren", zei televisiedirecteur Marco Louwerens donderdagochtend tegen Radio 538. Hij heeft woensdagavond in Dordrecht, na afloop van een al maanden geleden geplande schnabbel van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, "een pittig gesprek" gevoerd met de mannen om een en ander uit te praten.

Volgens Louwerens zijn er na de zomer "zeker" nog wel mogelijkheden om de mannen weer gewoon met z'n drieën aan tafel te krijgen. "Ik heb een goed gevoel over na de zomer. Maar als je nu weer een uitzending zou maken na afgelopen maandag, dan gaat het weer allemaal uitvergroot worden en dat lijkt me geen goed idee. Hij geeft de mannen daarom "even een avondje vrij."

Het programma lag afgelopen week flink onder vuur na een vermeend racistische grap van Derksen over rapper Akwasi en Zwarte Piet. Na de uitzending van afgelopen maandag werd presentator Genee verweten collega Derksen te hard te hebben aangepakt.