Clicky


RAI CarrosserieNL komt met keurmerk voor ladingzekeringssystemen

RAI CarrosserieNL komt met keurmerk voor ladingzekeringssystemen
02-07-2020 10:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - RAI CarrosserieNL wil de verkeersveiligheid in het wegvervoer verbeteren door het risico op het verlies van lading te verkleinen. Hiervoor introduceert de belangenbehartiger voor de carrosserie- en trailerbouw een speciaal keurmerk voor een van de systemen voor ladingzekering, de zogenaamde rongen en rongbussen op voertuigen.

Sinds 2018 moeten vervoerders van de Europese Commissie extra aandacht besteden aan de oorzaken van ladingverlies. Hiervoor is een nieuwe richtlijn in werking getreden. In deze richtlijn wordt ook gekeken naar de sterkte en stijfheid van de ladingszekeringssystemen, de zogenaamde rongen en rongbussen. Deze richtlijn geldt voor alle bedrijfswagens, aanhangwagens en opleggers met een minimaal toelaatbaar gewicht van 3.500 kg. Op moment dat de rongen en rongbussen niet aan de Europese norm voldoen, loopt de ondernemer het risico beboet te worden. De norm is vastgelegd in EUMOS 40511.

Keurmerk voor leden RAI CarrosserieNL

Om vervoerders garantie te kunnen bieden dat de rongen en rongbussen op hun voertuigen voldoen aan de EUMOS 40511 norm voert RAI CarrosserieNL het keurmerk Rongen in. Hiermee biedt het haar leden de mogelijkheid om gecertificeerde rongen en rongbussen te kunnen gebruiken waarmee de vervoerders aan de Europese veiligheidseisen voldoen.