Clicky


Moeder British Airways trekt rechtszaak over quarantaine terug

Moeder British Airways trekt rechtszaak over quarantaine terug
03-07-2020 18:57 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, trekt zijn rechtszaak in tegen de Britse overheid over de plannen voor verplichte quarantaine van passagiers vanwege het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij kwam tot dat besluit nadat de Britse regering de isolatieverplichting ophief. De quarantaine van twee weken geldt vanaf 10 juli niet meer voor mensen die uit vijftig landen naar Engeland afreizen.

De rechtszaak gaat de prullenbak in zodra de versoepelingen officieel van kracht worden, aldus advocaat Tom Hickman van IAG. Net voordat de zitting op vrijdag van start ging, maakte de Britse minister van Transport Grant Shapps bekend de quarantaineverplichting te versoepelen.

Veel bedrijven in de luchtvaart en de reissector waren niet blij met de Britse quarantaineverplichting. Onder meer budgetvliegers easyJet en Ryanair steunden de rechtszaak van IAG. Zelfs John Aston, de wetenschappelijk adviseur aan de Britse overheid, bekritiseerde het beleid. Hij vond dat een verplichte isolatie van twee weken alleen opgelegd moet worden aan mensen die uit landen arriveren waar het coronavirus heviger rondwaart dan in het Verenigd Koninkrijk