Clicky


Lichaam vermist 14-jarige Duits meisje teruggevonden

Lichaam vermist 14-jarige Duits meisje teruggevonden
17-07-2020 19:51 | Binnenland | auteur ANP

AMELAND - [update 19:34 uur] Het lichaam dat vrijdagmiddag in de Noordzee bij Ameland is gevonden door een van de zoekteams, is van het 14-jarige Duitse meisje dat sinds afgelopen zaterdag werd vermist. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Ze is door twee agenten gevonden bij een booreiland.

Direct na de vondst van het stoffelijk overschot is de familie geïnformeerd, aldus de politie. Haar lichaam is door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van Ameland en Schiermonnikoog naar Ameland gebracht. Nadat het meisje is geïdentificeerd, is haar lichaam overgedragen aan de familie.

"We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie", zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland. "Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet. De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe."

Het meisje raakte zaterdagavond vermist. Ze was met haar vader en zus in zee naar de zonsondergang gaan kijken, toen ze in de problemen kwamen en afdreven. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd niet meer gezien.

Naar het slachtoffer is gezocht, onder meer door het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Ook vissers zochten mee met hun kotters.