Clicky


'Rambo van het Zwarte Woud' aangehouden

'Rambo van het Zwarte Woud' aangehouden
17-07-2020 23:33 | Buitenland | auteur ANP/DPA

OPPENAU - De Duitse politie heeft de zogenoemde Rambo van het Zwarte Woud aangehouden. De man ontwapende afgelopen weekend vier agenten en verborg zich vervolgens in het bos.

De 31-jarige man wist in het onherbergzame terrein dagen uit handen van de politie te blijven. Die maakte vrijdagavond op een persconferentie bekend dat de verdachte is aangetroffen na een tip.

Getuigen hadden de voortvluchtige man gezien in de buurt van een restaurant. Agenten met speurhonden kwamen hem vervolgens op het spoor. Hij had zich verborgen in de bosjes en had bij zijn aanhouding meerdere vuurwapens en een bijl bij zich, bericht een lokale nieuwssite.

Bij de aanhouding zouden de verdachte en een agent lichtgewond zijn geraakt. De man had ook een soort document bij zich. Het gaat mogelijk om een afscheidsbrief. De autoriteiten laten de man onderzoeken door een psychiater en er wordt ook een bloedtest uitgevoerd.

Met de arrestatie kwam een einde aan een klopjacht van meerdere dagen. De man sloeg zondag op de vlucht na een confrontatie met agenten bij een hut die hij illegaal zou hebben gebruikt. Hij bedreigde de politiemensen met een wapen en pakte hun dienstwapens af.

De zoektocht van honderden politiemensen naar de gewapende man in een bos leidde tot vergelijkingen met de film Rambo: First Blood. De man, die volgens Duitse media Yves Rausch heet, is geen onbekende van de politie. Ook zou hij een jaar geleden uit zijn woning zijn gezet in Oppenau.

De burgemeester van Oppenau reageerde opgelucht op de aanhouding. Uwe Gaiser zei dankbaar te zijn dat eindelijk een einde komt aan de noodsituatie in zijn gemeente.