Clicky


Zeventien nieuwe Renault Trucks D 280 4x2 bakwagens voor Bolk Transport

Zeventien nieuwe Renault Trucks D 280 4x2 bakwagens voor Bolk Transport
23-07-2020 10:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALMELO - Bolk Transport heeft zeventien Renault Trucks D 280 4x2-bakwagens in gebruik genomen. Met deze trucks, die worden ingezet voor horecadistributie, kan Bolk Transport de efficiency verhogen en de milieu-impact verlagen. Bolk Transport kiest voor Renault Trucks vanwege de goede ervaringen met het merk en Renault Trucks-dealer Nijwa Groep.

Bolk Transport zet de Renault Trucks D in voor het bevoorraden van evenementen en horecagelegenheden in opdracht van horecagroothandel Sligro. “Met deze trucks kunnen we meer doen met minder vervoersbewegingen”, vertelt Bert van der Veen, bedrijfsleider van Bolk Transport.

De trucks zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. De bakwagens zijn voorts voorzien van de automatische versnellingsbak Optitronic. “Zo kan de chauffeur meer ontspannen zijn werk doen en zijn aandacht richten op de weg, wat zeker van belang is bij het draaien en keren in de binnensteden. Voor optimale veiligheid hebben we de trucks uitgerust met een camerasysteem voor de dode hoek, werkverlichting rondom en een achteruitrijsignaal.”

Minder vervoersbewegingen

Het GVW van de trucks is 18 ton en de koel-vries opbouw is voorzien van een scheidingswand. “Daardoor kunnen we met één voertuig zowel vries- als versproducten en drank bezorgen. In de twee compartimenten kunnen we de temperatuur afzonderlijk regelen. Dat heeft diverse voordelen. De klant krijgt maar één truck voor de deur om hem te bevoorraden in plaats van twee of drie. Daarmee brengen we ook het aantal vervoersbewegingen terug, wat beter is voor het milieu.”

Global Cab voor comfort onderweg

De trucks zijn voorzien van een Global Cab voor maximaal comfort en ruimte onderweg voor de chauffeur en bijrijder. Van der Veen: “Horecadistributie is best zwaar werk, bijvoorbeeld als je fusten bier op een lastig toegankelijke plek moet zien te krijgen. We willen goed voor onze mensen zorgen. In de Global Cab hebben onze chauffeurs en bijrijders de beschikking over voldoende ruimte.”

Samenwerking met Nijwa

De levering van de trucks, deels vervanging en deels uitbreiding, kwam tot stand in samenwerking met de Hengelose vestiging van Renault Trucks-dealer Nijwa Groep. “We werken al jaren samen”, vertelt Van der Veen. “We spreken dezelfde taal en weten precies wat we aan elkaar hebben. In combinatie met de kwaliteit van de Renault-trucks die we inzetten voor het distributiewerk is Nijwa een uitstekende partner voor ons rijdend materieel.”

Bolk Transport uit Almelo is als veelzijdig logistiek dienstverlener onder meer actief in bijzonder transport, logistiek en distributie. Bolk Transport verzorgde tientallen jaren de horecadistributie voor Heineken in Oost-Nederland. Een paar jaar geleden zijn die logistieke activiteiten overgenomen door Sligro.