Clicky


TUI inventariseert hoeveel vakantiegangers in Barcelona zitten

TUI inventariseert hoeveel vakantiegangers in Barcelona zitten
27-07-2020 20:35 | Coronavirus | auteur ANP

RIJSWIJK - Reisorganisatie TUI gaat inventariseren hoeveel mensen zich op dit moment met een stedentrip in Barcelona bevinden. De reisorganisatie doet dit omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor deze stad heeft aangepast van code geel naar oranje. Het is nog niet bekend om hoeveel mensen het gaat, zegt een woordvoerster van TUI.

Ook is nog niet bekend of de vakantiegangers uit Barcelona worden teruggehaald of dat ze een alternatief krijgen aangeboden. In elk geval biedt de reisorganisatie voorlopig geen stedentrips naar Barcelona meer aan.

Ze benadrukt dat het reisadvies alleen geldt voor de stad Barcelona en niet voor het nabijgelegen vliegveld. Mensen die elders in Spanje een vakantie hebben geboekt, kunnen op het vliegveld bij Barcelona landen om vervolgens verder te reizen, aldus de woordvoerster.

Directeur Frank Oostdam van de ANVR, de belangenvereniging van reisbureaus, denkt dat er wel een "paar duizend" Nederlanders in Barcelona zitten. Sommigen hebben een stedentrip geboekt via een reisorganisatie die bij de ANVR is aangesloten, maar veel mensen zijn volgens hem ook op eigen gelegenheid gegaan.

Hij wijst erop dat er geen lockdown is ingesteld en dat de situatie nu niet veel anders is dan daarvoor. Volgens hem zijn stedentrips meestal van korte duur. Hij adviseert de mensen die nu in Barcelona zitten hun reis gewoon af te maken en met het vervoer terug te gaan zoals gepland stond. "In het uiterste geval kan tot repatriëring worden overgegaan, maar dat verwacht ik niet."