Clicky


Vijf goede redenen om nu een elektrische fiets te kopen

Vijf goede redenen om nu een elektrische fiets te kopen
28-07-2020 10:38 | Binnenland | auteur Redactie

NUNSPEET - Er zijn steeds meer mensen die overstappen naar een elektrische fiets. Opvallend genoeg gaat het hier niet per se om mensen die van een reguliere fiets overgaan naar een e-bike, maar vooral om veel mensen die de auto of het openbaar vervoer vaker laten staan. Waarom is nu een goed moment om voor een fiets met ondersteuning te kiezen?

1: We werken meer thuis

We zijn met zijn allen veel meer thuis gaan werken, al dan niet noodgedwongen. Dat betekent dat we lang niet meer allemaal, en zeker niet iedere dag, naar ons werk hoeven. De reistijd die we daardoor wekelijks en jaarlijks hebben, is vele malen minder. Naar kantoor gaan wordt steeds meer een uitzondering, in plaats van een regel. Waar je voorheen vooral bezig was om zo snel mogelijk op je werk te komen, en aan het einde van de dag zo snel mogelijk weer thuis, ligt dat nu anders. Je brengt door al dat thuiswerken een stuk minder reizend door, en als je er dan ietsjes langer over doet, is dat helemaal geen probleem meer. Zeker niet als je ondertussen lekker kan genieten van de frisse buitenlucht en het uitzicht.

2: Niet meer met zijn allen in de trein of bus

Als we naar ons werk gaan, staan of zitten we liever niet hutjemutje op elkaar gepropt in het openbaar vervoer. We raken steeds meer gesteld op onze ‘personal space’, en op wat afstand. Veel mensen die het OV gebruikten voor relatief korte afstanden, stappen nu over op de e-bike. Niemand meer in je personal space, en alle vrijheid om te vertrekken wanneer jij wilt.

3: Je komt nog eens ergens

Ook als je niet met de (elektrische) fiets naar je werk wilt, is dit een goed moment om er eentje aan te schaffen. We gaan allemaal de natuur en de steden in eigen land veel meer waarderen. Juist met een Bosch elektrische fiets kun je je eigen provincie prima ontdekken. Ons land ligt vol fietspaden die je naar de mooiste plekjes brengen, waar je kunt genieten van de natuur of de stad. Door niet de auto maar de fiets te pakken ben je veel flexibeler. En is die fiets dan ook nog eens voorzien van een accu, dan kom je eens wat verder dan alleen rondom je eigen woonplaats.

4: Nooit meer in de file!

Veel mensen zijn wel klaar met alle files, en zouden er het liefst nooit meer in staan. Werk je op minder dan pakweg 25 kilometer van je werk, dan hoeft dat ook helemaal niet. Op de elektrische fiets ben je er met gemak binnen een uurtje, en heb je onderweg gegarandeerd geen last van files.

5: Meer bewegen, als je dat wilt

Op een ‘echte’ fiets beweeg je intensiever, maar ook op de e-bike beweeg je nog altijd meer dan in de auto. Hoe hard je trapt, dat bepaal je wel helemaal zelf, natuurlijk.


Dit was een gesponsord artikel