Clicky


In zee vermiste tiener niet gevonden, zoekactie gestopt

In zee vermiste tiener niet gevonden, zoekactie gestopt
01-08-2020 20:48 | Binnenland | auteur ANP

MONSTER - De tiener die vrijdagavond vermist raakte in zee bij het strand de Zandmotor in het Zuid-Hollandse Monster is zaterdag nog niet gevonden. Dat zegt een woordvoerder van de KNRM. De zoekactie is gestaakt. Zondag zal niet meer actief worden gezocht, aldus een woordvoerder van Kustwacht Nederland. Wel zal tijdens de reguliere vluchten van de Kustwacht boven zee met extra aandacht worden gekeken boven het gebied.

Zaterdag zocht het Landelijke Team Onderwater Zoekingen van de politie samen met het dregteam SOAD uit Urk verder naar de jongen. Ook werd met een vliegtuig van de Kustwacht het gebied vanuit de lucht nagespeurd. Eerder was al gezocht met reddingboten en voertuigen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de reddingsbrigade in zee en op het land.

De tiener raakte vrijdagavond met twee vrienden rond 20.50 uur in moeilijkheden. Nadat een passant alarm had geslagen, konden twee van hen uit het water worden gehaald. De derde zwemmer wordt nog vermist. Vrijdagavond werden meerdere reddingsboten en helikopters ingezet. Ook vormden badgasten in de branding een menselijke ketting om de tiener te vinden.

De Zandmotor is een grote kunstmatige zandbank voor de kust van Zuid-Holland, die door Rijkswaterstaat is aangelegd om op termijn het strand breder te maken en de duinengroei te bevorderen.