Clicky


H.Essers neemt Noors-Franse Tank Management over

H.Essers neemt Noors-Franse Tank Management over
18-08-2020 10:49 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GENK - Logistieke dienstverlener H.Essers kondigt de acquisitie aan van het Noors-Franse Tank Management, ruim twee jaar na de overname van tankcontainerspecialist Huktra. Tank Management is gespecialiseerd in multimodaal transport van vloeibare chemiegoederen. Met vestigingen in Oslo, Le Havre, Milaan en Rotterdam, is de geografische dekking complementair met de Europese aanwezigheid van Huktra. De verdere ontwikkeling van het multimodaal vervoer van vloeibare bulk past in de strategie van H.Essers om geïntegreerde en duurzame logistieke oplossingen te bieden aan de chemie gevarengoed industrie.

Het familiebedrijf Tank Management werd in 2006 opgericht in Oslo, en is sindsdien uitgegroeid tot een Europese specialist in temperatuur gecontroleerd vervoer van vloeibare ladingen, specifiek voor de chemie en voeding.

Dat vervoer gebeurt voor het grootste deel via spoor, en daarnaast ook via short sea en de weg. Het is een multimodale speler met vestigingen in Oslo, Le Havre, Milaan en Rotterdam.

Tank Management heeft een omzet van 40 miljoen euro en telt 35 werknemers.  Haar vloot bestaat uit 800 moderne isotanks om vloeistoffen onder verschillende temperatuurcondities, van -10° tot +120 °C te kunnen vervoeren. Net als bij Huktra zijn alle units uitgerust met real-time track & trace. Binnen de vloot van Tank Management kan de temperatuur daarenboven van op afstand gemonitord én ingesteld worden.

Strategische investering

De ontwikkeling van liquid bulktransporten voor chemiegoederen, kadert in het strategisch meerjarenplan van logistiek dienstverlener H.Essers. Het bedrijf biedt geïntegreerde logistieke oplossingen voor de chemische gevarengoederenindustrie. Dat is een marktsegment met complexe logistieke uitdagingen, specifieke voorwaarden en strenge eisen (zoals temperatuur conditionering, veiligheid, milieu). H.Essers trekt daarbij meer en meer de kaart van synchromodaliteit: het slim combineren van verschillende vervoersmodi.

Begin 2018 werd Huktra overgenomen, een Zeebrugs familiebedrijf dat gespecialiseerd is in multimodale transporten van vloeibare chemie. Vanuit die poot wordt nu doorgeïnvesteerd met de overname van Tank Management.

Geografische uitbreiding

H.Essers breidt met deze overname de geografische footprint voor de vloeibare chemie logistiek fors uit. Huktra had reeds vestigingen in Belgie, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, en Roemenië. Met de overname van Tank Management komen daar Frankrijk, Nederland en Scandinavië bij.

Naast deze bijkomende regio’s, wordt ook het servicegebied uitgebreid. De multimodale transport actieradius voor de vloeibare chemie reikt nu over gans Europa, van Gibraltar tot Moermansk en van Ierland tot Oeral.

Portfolio uitbreiding

H.Essers en Tank Management bundelen de krachten, niet alleen om het geografische bereik van deze specifieke logistieke dienstverlening te verruimen, maar ook de service portfolio. Tank Management is een innovatief bedrijf dat gecustomiseerde oplossingen ontwikkelt voor haar klanten.

Er wordt met deze overname nog sterker ingezet op zogenaamde ‘heated liquid’ transporten voor de chemie industrie. Bovendien biedt Tank Management ook verwarmd en gekoeld transport van liquide pharma goederen en voedingsproducten.

Bundeling van krachten

Tank Management vindt in H.Essers de partner om haar bedrijf een volgende groeifase binnen te loodsen. “Na de sterke groei die Tank Management de voorbije jaren heeft opgetekend, is het nu tijd voor een volgende stap,” klinkt het bij de families Nordbo & Philippe van het Noors-Franse bedrijf. “Dankzij de overname door een sterke, industriële speler als H.Essers zal Tank Management ook de komende jaren kunnen blijven excelleren in service, groeien én haar expertise verder uitbouwen.”

Ook de CEO van H.Essers, Gert Bervoets, kijkt vol vertrouwen vooruit. “De overname van Tank Management past in onze strategie van duurzame ontwikkeling van synchromodaliteit binnen het chemie segment. Zo bieden we onze klanten een nieuwe invulling aan het beheren van transportstromen, die niet alleen efficiënter, maar ook duurzamer verlopen dankzij deze aanpak. Een win-win voor alle partijen: klanten, logistieke dienstverleners én onze samenleving.”

“Tank Management is een familiebedrijf dat onze waarden deelt,” vervolgt Gert Bervoets. “Net als bij ons, staat veiligheid en kwaliteit voorop, met onder andere een voortdurende vernieuwing van materiaal en installaties, waardoor ook hun aanpak en werking beantwoordt aan de hoogste standaarden en strengste normen. We kijken er ontzettend naar uit om onze nieuwe collega’s in de warme H.Essers-familie te mogen verwelkomen en samen verder te bouwen aan de toekomst.”

Bedrijfstak van 100 miljoen en 2.000 isotanks

De overname werd begin juli afgerond. Net zoals bij de Huktra-overname zal ook het huidig management van Tank Management aan boord blijven. De focus ligt in de eerste fase op de integratie en consolidatie naar één bedrijfstak, specifiek voor geconditioneerde liquide transporten voor de chemie-industrie. Deze bedrijfstak vertegenwoordigt een omzet van 100 miljoen euro en een fleet van 2.000 isotanks.