Clicky


Kivits-Drunen BV neemt Belgische Bell Logistics NV over van de Bell Food Group

Kivits-Drunen BV neemt Belgische Bell Logistics NV over van de Bell Food Group
29-08-2020 12:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WAALWIJK - Per 31 Augustus 2020 neemt Kivits-Drunen BV de Belgische vennootschap Bell Logistics NV over via een activa passiva transactie van de Zwitserse Bell Food Group. Kivits en Bell hebben reeds jaren een succesvolle logistieke samenwerking in de Benelux.

Als één van leidende Europese providers van vlees en convenience producten behoorde Bell Logistics NV niet meer tot de core-business voor de Bell Food Group. Vanwege het grote belang van een hoogwaardige logistiek voor Bell is na een zorgvuldige selectie een uitbreiding van een samenwerking met Kivits als voorkeur gekomen. Als uitvloeisel hiervan zijn beide directies een overname van de logistieke business inclusief het vastgoed overeengekomen. Alle medewerkers van Bell gaan over naar Kivits. Ook zal de dienstverlening aan alle externe klanten worden gecontinueerd.

Kivits en Bell zijn tot een langdurige overeenkomst gekomen voor wat betreft het uitbesteden van de logistieke dienstverlening in de Benelux voor de Bell Food Group aan Kivits.

Per 31 Augustus zal de business verdergaan onder de naam Kivits Logistics BV in Zellik, België

“Bell is een fantastische onderneming met mooie externe klanten en een goed team mensen, waar wij al jaren fijn mee samenwerken. Dit in combinatie met onze sterke ontwikkeling in België én de strategische ligging aan de ring van Brussel van het logistieke centrum van Bell maakt dat wij erg blij zijn met de samenwerking met Bell en de overname van Bell Logistics. Wij zien hier veel potentie in", aldus Rob van Opzeeland CEO van Kivits

"Wij zijn als bedrijf erg blij om in Kivits Drunen een partner gevonden te hebben, aan wie wij onze logistieke dienstverlening de komende jaren kunnen toevertrouwen. Het feit dat beide bedrijven gestoeld zijn op eenzelfde kernwaarden zoals kwaliteit, duurzaamheid en persoonlijke samenwerking, maakt dat wij ook met een gerust hart onze trouwe medewerkers aan hen kunnen overdragen.", zegt Tom Meert, directeur Bell Logistics/Bell Benelux

Bell Food Group

De Bell Food Group is een van de leidende Europese producenten in zijn productgroepen en de nummer 1 in Zwitserland. Zijn roots gaan terug tot 1869, wanneer Samuel Bell zijn eerste slagerij opende in het hart van het Zwitserse Basel. Bell Benelux staat als dochteronderneming van Bell Food Group in voor de verdeling van de Bell Food Group producten in de Benelux regio.

Kivits-Drunen BV

Is een derde generatie familiebedrijf dat dit jaar haar 75 jaar bestaan viert. Kivits heeft meerdere locaties in Nederland en heeft nu ook in België een vestiging. Kivits heeft ongeveer 450 medewerkers, ruim 100 eigen trucks en 80.000m2 gekoelde warehouses in beheer op diversen locaties. De core-business van Kivits is het waarde toevoegen aan de wereldwijde logistieke keten van voedingsproducten, met als sterke specialisatie “gekoelde voedingsproducten”.

De Kivits groep is eigenaar of heeft belangen in logistieke bedrijven die actief zijn in warehousing, transport, in-,om- en verpak maar ook in logistieke procesengineering, freight forwarding en custom-clearance.