Clicky


'Meer steun nodig om luchtvaartsector door crisis te helpen'

'Meer steun nodig om luchtvaartsector door crisis te helpen'
15-09-2020 14:05 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De luchtvaartsector heeft op termijn meer steun nodig om de crisis door te komen. Dan gaat het om de periode nadat de huidige steunmaatregelen aflopen. Dat zei Ben Smith, de baas van Air France-KLM tijdens een bijeenkomst van Europese luchtvaartmaatschappijen.

Volgens Smith wordt momenteel alles op alles gezet om kosten te besparen en de luchtvaartonderneming aan de huidige omstandigheden aan te passen. Daarbij worden volgens hem belangrijke beslissingen genomen op het gebied van de vloot en het aan de grond houden van toestellen.

Volgens Smith zou de sector geholpen zijn met eenduidige regels als het gaat om reisbeperkingen. Nu nog gaan te veel landen uit van hun eigen adviezen. Hij pleit ook voor verplichten coronatesten, bij voorkeur voordat passagiers vertrekken. Ook zouden "omslachtige" Europese regels over vluchtcompensatie moeten worden herzien. Ook waarschuwde hij voor ophanden zijnde klimaatbelastingen voor maatschappijen die in zijn ogen mogelijk niet zullen zorgen voor lagere uitstoot.