Clicky


Honderdste DAF voor Beekmans Transport

Honderdste DAF voor Beekmans Transport
23-09-2020 11:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ERP - De honderdste DAF voor Beekmans Transport in Erp is een feit. Deze is geleverd door Loven Trucks Helmond. Het is een mijlpaal in een jarenlange samenwerking tussen Beekmans en Loven die dit jaar 100 jaar bestaat en al 50 jaar DAF dealer is. Reden genoeg om de aflevering van de nieuwe DAF XF 480 FTP in de schijnwerpers te zetten, als kroon op een samenwerking die tientallen jaren terug gaat.

"Ik weet nog goed dat mijn vader een auto had gekocht bij Loven", aldus Joan Beekmans. "Toen hij thuis kwam vroegen wij wat hij precies had gekocht, wat voor type en pk’s. Dat wist hij niet, dat kwam nog wel. Dat moesten ze nog afspreken. Het illustreert het vertrouwen dat het altijd wel goed kwam."

De samenwerking met DAF en dealer Loven is fijn. Beekmans: "Die is gebaseerd op trouw en vertrouwen. DAF is een uitstekend en betrouwbaar Nederlands product en Loven is ons van meet af aan van dienst met goede service en ondersteuning, tot op de dag van vandaag."

Samenwerking in onderhoud

Beekmans Transport heeft een eigen onderhoudsafdeling die samenwerkt met Loven. "Wij blijven daardoor op de hoogte van nieuwe technologie én Loven ontzorgt ons in belangrijke mate. De trucks worden compleet opgebouwd en worden in de kleurstelling van ons bedrijf gespoten, zodat ze direct inzetbaar zijn bij aflevering. Dat geldt ook voor de 100ste DAF."

Beekmans Transport in Erp bestaat al meer dan 90 jaar. Het familiebedrijf is opgericht door Jan Beekmans in 1928. Zijn drie zoons zetten het voort en die kregen ook alle drie een zoon. Deze drie neven, genaamd Joan, Joan en Maikel vormen nu de leiding. Al tientallen jaren prijkt bij een groot deel van het wagenpark de naam DAF op de voorzijde.

Het transportbedrijf legde zich in de beginjaren vooral toe op de agrarische sector. De werkzaamheden waren divers en omvatten naast transport ook loonwerk. Beekmans Transport is de afgelopen decennia flink gegroeid. Veel van het transport is nog agrarisch gerelateerd met opdrachtgevers uit land- en tuinbouw en vervoer van feed en food producten in bulk en geconditioneerd.