Clicky


44-jarige Nederlander in Denemarken veroordeeld voor drugssmokkel

44-jarige Nederlander in Denemarken veroordeeld voor drugssmokkel
21-10-2020 11:47 | Misdaad | auteur Redactie

SONDERBORG - Een 44-jarige Nederlandse man heeft bekend dat hij geprobeerd heeft om 1,7 kilo ketamine Denemarken binnen te smokkelen. De man werd dinsdag voor de rechtbank van Sønderbog veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf vanwege drugssmokkel. Daarnaast heeft hij een levenslang inreisverbod voior Denemarken gekregen.

Het incident vond plaats op 9 juli bij Frøslev Grænseovergang, waar de 44-jarige arriveerde in een auto en ter controle werd afgevoerd door douanebeambten van de Deense douane. Bij de eerste controle van een drugshond was het al duidelijk dat er illegale drugs in het voertuig verborgen zaten. En bij de daaropvolgende controle in de onderzoekshal van de Deense douane troffen de douane-officieren in totaal 1,7 kilo ketamine, een verdovingsmiddel, aan op verschillende plekken in de auto.

De 44-jarige man werd vervolgens gearresteerd door agenten van de Immigration Control Department West (UKA West) bij de politie van Zuid-Jutland en vervolgens in hechtenis genomen.

De 44-jarige heeft de smokkel toegegeven, maar maakte een voorbehoud voor hoger beroep in verband met de hoogte van de strafoplegging.