Clicky


Resultaten Ferrari bijna terug op niveau van voor corona

Resultaten Ferrari bijna terug op niveau van voor corona
03-11-2020 14:02 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

MARANELLO - Ferrari is in het voorbije kwartaal zo goed als bekomen van de klap van de coronapandemie eerder dit jaar. De beroemde Italiaanse sportwagenfabrikant kon in het derde kwartaal voor het eerst weer zijn volledige productiecapaciteit benutten, nadat fabrieken eerder werden stilgelegd wegens de virusuitbraak. De resultaten en het aantal leveringen waren mede daardoor bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Het aantal geleverde auto's kwam de afgelopen periode uit op 2313. Dat is 6,5 procent minder dan een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal leverde Ferrari nog de helft minder wagens af op jaarbasis.

De omzet daalde met 3 procent tot 888 miljoen euro. Ferrari boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 171 miljoen euro, 2 miljoen euro meer dan vorig jaar. De autofabrikant heeft de verwachtingen voor heel 2020 wat verhoogd. Voor dit jaar rekent Ferrari op een omzet van minstens 3,4 miljard euro en een operationele winst van ruim 1,1 miljard euro.

Vorig jaar leverde Ferrari voor het eerst meer dan 10.000 auto's af nadat er vijf nieuwe modellen waren geïntroduceerd. Topman Louis Camilleri zet in op duurdere modellen en vernieuwing van het aanbod.