Clicky


NS past komende weken dienstregeling aan vanwege corona

NS past komende weken dienstregeling aan vanwege corona
06-11-2020 17:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Vanaf maandag 9 november gaat NS enkele aanpassingen in de dienstregeling doorvoeren. Dat gebeurt stapsgewijs, waarbij we de meeste wijzigingen pas in de tweede helft van november doorvoeren. Reden voor de aanpassingen is de forse daling van het aantal reizigers en het voorkomen van tussentijdse aanpassingen door ziekteverzuim.

NS wil ervoor zorgen dat reizigers in coronatijd verantwoord en veilig met de trein kunnen blijven reizen en dat Nederland bereikbaar blijft. Om een betrouwbare dienstregeling te garanderen blijft 90 procent van de treinen rijden en blijft op elk traject minimaal twee keer per uur een trein rijden. Er worden nergens lijnen geschrapt. Op dit moment vervoert NS 30 procent van het normale aantal reizigers. Verwacht wordt dat dit lage reizigersaantal voorlopig aanhoudt. Zodra de omstandigheden daarom vragen, zal NS weer volgens de normale dienstregeling rijden. 

Eerder schrapte NS al de extra forensentreinen en weekendnachttreinen, waarna 97 procent van de oorspronkelijke dienstregeling bleef rijden. We blijven de reizigersstromen en ziekteverzuim goed in de gaten houden om een robuuste treindienst te blijven rijden. Reizigersorganisaties worden geinformeerd bij de veranderingen in de dienstregeling.