Clicky


Luchtmachtdagen 2021 gaan niet door

Luchtmachtdagen 2021 gaan niet door
11-11-2020 11:48 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

LEEUWARDEN - De Luchtmachtdagen van 2021 op vliegbasis Gilze-Rijen, gaan definitief niet door. Dat heeft Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt besloten in overleg met de Luchtmachtraad en Defensiestaf.

Het niet door laten gaan van de Luchtmachtdagen in 2021 is geen makkelijke keuze, maar in de huidige tijd waarin we leven, de enige juiste keuze. De Luchtmachtdagen is een grootschalig publieksevenement dat in totaal over twee dagen ongeveer 250.000 bezoekers trekt. De keuze is gemaakt om twee redenen.

Covid-19

COVID-19 heeft een grote impact op de mogelijkheid om een grootschalig evenement zoals de Luchtmachtdagen te organiseren. Momenteel zijn evenementen überhaupt niet toegestaan en het is onduidelijk of dit in de zomer wel weer mogelijk is, zonder beperkingen. Door het toepassen van beperkingen op de Luchtmachtdagen, het personeel van de luchtmacht en alle bezoekers, verliest het evenement haar originele vorm en doel.

Prioriteit

Iedere organisatie heeft te maken met Covid-19 en de gevolgen van deze pandemie, zo ook de Koninklijke Luchtmacht. Hoewel de Luchtmacht blijft trainen en vliegen in Nederland, zijn veel grote oefeningen in binnen- en buitenland met internationale deelnemers afgelast. Belangrijke trainingswaarde die de luchtmacht de afgelopen periode niet heeft kunnen opdoen. Zodra dit weer mogelijk is, heeft deelname aan grote oefeningen prioriteit.

Alternatieve invulling

Vanwege bovenstaande redenen is er besloten om geen alternatieve invulling te geven aan de Luchtmachtdagen.