Clicky


Verdachte van doodrijden Wijchenaar langer vast

Verdachte van doodrijden Wijchenaar langer vast
10-12-2020 11:13 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Het voorarrest van de 18-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden, die ervan wordt verdacht dat hij in het Gelderse Wijchen opzettelijk een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt, is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald.

De chauffeur uit Woerden werd op dinsdagavond 24 november klemgereden door de politie in Beuningen, kort nadat de pakketbezorger in de wijk De Ververt in Wijchen de 42-jarige Sebastiaan Theloosen had aangereden. Theloosen zou de chauffeur hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk. De bezorger reed de man aan en ging ervandoor. Theloosen overleed op straat aan zijn verwondingen.

De verdenking tegen de pakketbezorger luidde aanvankelijk betrokkenheid bij een dodelijke aanrijding, maar recent heeft het OM de aanklacht verzwaard. O. wordt nu opzet van de dodelijke aanrijding ten laste gelegd. De zaak heeft grote impact in Wijchen, waar op zaterdag 28 november tientallen mensen deelnamen aan een stille tocht voor het slachtoffer. Vrienden van de overleden man houden een inzamelingsactie voor de nabestaanden. Er is al bijna 50.000 euro ingezameld.

De zaak is ondergebracht bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht, omdat bij de rechtbank in Arnhem een familielid van de verdachte werkt.