Clicky


FrieslandCampina sluit Yoko Cheese in Genk: 211 ontslagen

FrieslandCampina sluit Yoko Cheese in Genk: 211 ontslagen
10-12-2020 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEEUWARDEN/GENK - FrieslandCampina gaat zijn kaasverpakkingsactiviteiten herstructureren en heeft het voornemen zijn vestiging in Genk (België) te sluiten. Als gevolg van de voorgenomen sluiting komen 211 arbeidsplaatsen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.

Het voorgenomen besluit om de Yoko Cheese vestiging Genk te sluiten, is genomen op grond van de huidige onderbezetting van het kaasverpakkingsnetwerk, verdere portfolio optimalisatie en synergievoordelen door kaasverpakkingsactiviteiten te concentreren in Wolvega en Leerdam. Hiermee wordt de concurrentiepositie van FrieslandCampina verder versterkt. De plannen maken deel uit van de op 10 november aangekondigde versnelling van ondernemingsstrategie ‘Our Purpose, Our Plan’ en dragen bij aan een structurele vermindering van overcapaciteit en de aangekondigde besparingen.

Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials: “In lijn met onze strategie zijn we continu op zoek naar manieren om onze positie verder te verbeteren met betrekking tot waardecreatie en kostenoptimalisatie. Dit doen we uiteraard na zorgvuldige afweging van alle belangen en met oog voor betrokken medewerkers. Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt. Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk.”

Het is de intentie om de vestiging in Genk eind 2021 te sluiten. Met deze bekendmaking is het formele informatie- en consultatieproces gestart.