Clicky


Luchtvracht Brussels Airport blijft stijgen

Luchtvracht Brussels Airport blijft stijgen
11-12-2020 09:42 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Voor de zesde maand op rij kent de luchtvracht op Brussels Airport een significante stijging van de vervoerde volumes, een stijging met zeven procent in vergelijking met november 2019. Dankzij dit resultaat blijft Brussels Airport op het vlak van luchtvracht sneller groeien dan Europa en de rest van de wereld. De voornaamste oorzaak voor de globale negatieve groei blijft de beperkte capaciteit doordat passagiersvluchten met grote vliegtuigen nog altijd stilliggen. De vracht aan boord van passagiersvliegtuigen is goed voor een aanzienlijk deel van de wereldwijd vervoerde vracht.  

De expressdiensten kennen een sterke stijging in november ten opzichte van vorig jaar (+29 procent). De volumes in het volvrachtsegment zijn eveneens gestegen met 23.1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit compenseert grotendeels de beperkte volumes op de passagiersvluchten.

Anderzijds daalt de getruckte vracht opnieuw (-16 procent), wat niet belet dat het totale volume aan goederen dat door het logistieke platform van Brussels Airport wordt afgehandeld, gestegen is met 1.6 procent in vergelijking met november 2020, tot 57.570 ton.

Brussels Airport activeert meer dan ooit haar volledige logistieke keten voor het transport van de eerste COVID-19-vaccins, zowel voor export als import. De luchthaven is al vele jaren gespecialiseerd in het luchtvervoer van farmaceutische producten, en heeft hiervoor 30.000 m² aan temperatuur-gecontroleerde magazijnen, ultramodern materiaal en een veertigtal partners die actief zijn in de sector. Brussels Airport zal ongetwijfeld een belangrijk logistiek platform zijn voor dit langverwachte transport.