Clicky


Duitse politie verrast chauffeurs die met kerst onderweg zijn

Duitse politie verrast chauffeurs die met kerst onderweg zijn [+foto's]
26-12-2020 10:49 | Buitenland | auteur Redactie

WINSEN - Kerstmis is bij uitstek een tijd waarin iedereen thuis zou moeten zijn om kerst te vieren met familie en vrienden. Helaas is dit niet voor iedere vrachtwagenchauffeur mogelijk. Ook dit jaar stonden veel chauffeurs met hun voertuigen op de Duitse parkeerplaatsen en moesten zij de kerst in hun cabine doorbrengen.

Agent Andrea Möller en agen Peter Schilling van de snelwegpolitie in het Duitse Winsen (Luhe) hebben eerste kerstdag langs de A1 een aantal vrachtwagenchauffeurs verrast.

De chauffeurs waren erg blij toen de 'kerstman' op het raam klopte en een klein cadeautje overhandigde. Veel chauffeurs waren erg ontroerd en pinkten een traantje weg.

Binnen zeer korte tijd werden 50 tassen uitgedeeld aan chauffeurs, en een dat kleine gebaar gaf hen plezier.

Deze actie werd geïnitieerd door de vereniging DocStop (een initiatief om medische zorg te verlenen aan beroepschauffeurs onderweg). Al meer dan 10 jaar verrast deze vereniging vrachtwagenchauffeurs met kerst. Ook al is het dit jaar wat moeilijker, de collega's van de snelwegpolitie drongen erop aan dat ze wel op pad wilden voor het goede doel. Net als in voorgaande jaren waren de agenten het er al snel over eens dat ze ook volgend jaar weer terugkomen.