Clicky


Autosportbaas Todt verwacht wijzigingen racekalender Formule 1

Autosportbaas Todt verwacht wijzigingen racekalender Formule 1
05-01-2021 12:02 | Sport | auteur ANP

PARIJS - Voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA rekent op de nodige wijzigingen in de kalender van de Formule 1. "We zijn jammer genoeg nog niet van het coronavirus af, ook al is er een vaccin. Overal zijn er lockdowns, dus zeker de eerste helft van het komende jaar zal de racekalender er anders komen uit te zien dan gehoopt; er zal geen sprake zijn van een 'normaal' seizoen", zei de Fransman tegen onder meer het gezaghebbende Autosport.com.

Todt reageerde op de berichten uit Australië dat de geplande openingsrace in Melbourne op 21 maart mogelijk moeten worden uitgesteld en verplaatst naar later in het jaar. De organisatie van de Grote Prijs van Australië praat momenteel daarover met de autoriteiten. In Australië gelden nog altijd strenge coronamaatregelen. Iedereen die het land binnenkomt, moet veertien dagen verplicht in quarantaine in aangewezen hotels. "Ik denk dat we de komende dagen over heel wat mogelijke veranderingen op de sportkalenders te horen krijgen, niet alleen de Formule 1", aldus de baas van de FIA.

Het coronavirus zorgde er vorig jaar voor dat de race op Albert Park in Melbourne op het laatste moment werd afgeblazen. Vervolgens duurde het maanden eer de Formule 1 zijn eerste race kon afwerken in Oostenrijk. In het ingekorte seizoen konden toch nog zeventien races op voornamelijk Europese circuits worden verreden.

Het management van de Formule 1 bracht onlangs de voorlopige kalender voor 2021 naar buiten en daarop staan 23 races, traditioneel verspreid over zo'n beetje de hele wereld. Ook de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland is voorzien. De race op het verbouwde circuit in Zandvoort is gepland voor 5 september.