Clicky


Turks transportbedrijf dwingt chauffeur om met illegaal transport te rijden ondanks politieverbod

Turks transportbedrijf dwingt chauffeur om met illegaal transport te rijden ondanks politieverbod [+foto's]
15-01-2021 16:44 | Buitenland | auteur Redactie

WESTHOFEN - Dinsdag 13 januari controleerde de Duitse politie op de A61 bij Westhofen een trekker met oplegger. De combinatie viel op omdat de oplegger helemaal naar rechts helde tijdens het rijden. Tijdens de controle vonden de agenten vier losse trekkers die klaar waren voor het schroot. Om ze in de trailer te krijgen waren de daken van de trekker omgebogen.

De trekkers zouden naar Irak maar daar was geen transportvergunning voor aanwezig. Daarom vermoedden de agenten dat het om een illegaal transport ging. De politie gelastte een retourtransport naar de afzender in Münster dat vandaag zou plaatsvinden. Het liep echter allemaal iets anders.

Uit nadere controle bleek ook de vrachtwagen zelf eveneens in een miserabele staat te verkeren. Het was daarom niet meer mogelijk om deze te retourneren aan de afzender. Daarnaast druppelde er vloeistof uit de laadruimte.

De afzender uit Münster had daarom vrijdag een bedrijf uit Mannheim opdracht gegeven voor het herladen. Toen hij echter op de parkeerplaats aan de A61 arriveerde, was de vrachtwagen verdwenen.

Ondertussen meldde de zoon van de 48-jarige chauffeur uit Alsdorf zich bij de politie en verklaarde dat het Turkse transportbedrijf zijn vader wilde dwingen de rit voort te zetten met de defecte vrachtwagen en de illegale lading ondanks het politieverbod. Hierop besloot de chauffeur de vrachtwagen achter te laten op de parkeerplaats.

Na zoektocht vond een patrouille van de douane de vrachtwagen met een vervangende chauffeur van het expeditiebedrijf op een parkeerplaats bij de grensovergang naar Oostenrijk bij Bad Reichenhall. De politie van Traunstein nam nu de zaak over en stelde uiteindelijk de vrachtwagen en lading veilig.