Clicky


Vrouw (70) veroordeeld voor dodelijke aanrijding Rijssen

Vrouw (70) veroordeeld voor dodelijke aanrijding Rijssen
22-01-2021 16:55 | Binnenland | auteur Redactie

ALMELO - Een 70-jarige vrouw uit Rijssen is veroordeeld voor een aanrijding met dodelijk afloop. Op 28 november 2018 lette de vrouw niet op toen zij met haar auto de rotonde op reed. Ze zag een fietsende moeder met een kind achterop over het hoofd. Het 5-jarige meisje overleed later aan haar verwondingen. De rechtbank veroordeelt de vrouw tot een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van een jaar.

De rechtbank realiseert zich dat geen enkele straf recht zal doen aan het gemis dat de ouders en de andere nabestaanden hun leven lang nog zullen ervaren. Ook de Rijssense vrouw heeft deze gevolgen van haar handelen niet gewild. Maar het feit is wel dat door haar toedoen een ander het leven is ontnomen. De vrouw zal die last verder moeten dragen.

Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad en dat er veel tijd zit tussen het ongeluk en de uitspraak in deze strafzaak. Helaas ziet de rechtbank ook dat de vrouw maar een beperkt inlevingsvermogen laat zien. Zij legde tijdens de zitting meerdere keren de nadruk op de impact die het verkeersongeval voor haar zélf had in plaats van het slachtoffer, haar ouders en andere nabestaanden, aldus de rechtbank.