Clicky


Arrestaties jongeren Stein, politie veegt straten schoon

Arrestaties jongeren Stein, politie veegt straten schoon
23-01-2021 23:31 | Binnenland | auteur ANP

STEIN - De politie is zaterdagavond begonnen met het schoonvegen van de straten in het Limburgse dorp Stein. Daarbij is een aantal actievoerende jongeren gearresteerd.

Meer dan honderd jongeren trotseerden zaterdagavond na 21.00 uur de avondklok. Ze trokken vanuit het Raadhuisplein door het centrum, "dictatuur" scanderend. Ze werden toegesproken door iemand met een megafoon die zei: "Vandaag is de eerste dag dat we laten weten dat we er klaar mee zijn." Ze zorgden volgens de politie voor veel kabaal en onrust. Ook staken ze vuurwerk af en gooiden ermee.

De politie kon de overmacht aanvankelijk niet aan en riep de mobiele eenheid te hulp. Zodra die ter plaatse was probeerde de ME de jongeren in te sluiten, waarbij aanhoudingen werden verricht. Volgens getuigen was er sprake van een kat-en-muisspel, waarbij agenten met lange wapenstokken door de straten renden en groepjes jongeren bij herhaling wisten te ontkomen door zijstraten.

Een woordvoerster van de politie komt later met meer informatie over het aantal aanhoudingen. Rond 23.00 uur was de politie nog steeds doende de rust te herstellen.

Op andere plaatsen in Limburg lijkt het rustig. Op veel plaatsen houdt de politie controles. "We zijn met zoveel mogelijk agenten buiten", zei een woordvoerster van de politie. Onder meer in Venlo en Roermond houdt de politie voertuigen aan om inzittenden te vragen wat ze zo laat op straat doen.