Clicky


Eerste verdachten van rellen in Eindhoven en Den Bosch volgende week voor de rechter

Eerste verdachten van rellen in Eindhoven en Den Bosch volgende week voor de rechter
29-01-2021 20:08 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - Terwijl de politie volop bezig is met het opsporen van verdachten van de rellen in Eindhoven en Den Bosch, bereidt het Openbaar Ministerie de eerste rechtszaken voor. Op vrijdag 5 februari staan in Oost-Brabant de eerste verdachten voor de rechter. Vandaag werd opnieuw beslag gelegd op bankrekeningen van verdachten, meldt het Openbaar Ministerie.

Vrijdag werden vijf mannen uit Den Bosch in verband met hun aandeel bij de rellen in hun woonplaats voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat iedereen nog 14 dagen langer in de cel blijft.

Van zes anderen werd hun aanhouding getoetst en de rechter-commissaris bepaalde dat die rechtmatig was. Van deze zes worden er maandag vier voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt dan of ze langer vast blijven zitten. Van de andere twee getoetste verdachten wordt één man in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte. Zondag wordt bepaald of ook de andere verdachte wordt voorgeleid. Vanmorgen hield de politie een man van 20 jaar uit Den Bosch aan. Ook hij wordt maandag voorgeleid. Maandag worden dus vijf en mogelijk zes verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Voor de Eindhovense rellen staan op 5 februari vier mannen (18, 19, 29 en 25 jaar) uit Helmond en Eindhoven voor de rechter. Op 9 februari gaat het om drie minderjaren. De groep werd eerder deze week al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ook hier werd zonder uitzondering bepaald dat de verdachte 14 dagen langer vast blijven zitten. Komende maandag wordt ook een man van 47 uit Nunspeet voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om de man die wordt verdacht van het gooien met een fiets naar een waterkanon/waterwerper, die daardoor beschadigd raakte.

Vrijdag legde het Openbaar Ministerie Oost-Brabant opnieuw bij zes verdachten van de rellen uit Den Bosch beslag op hun bankrekening. Dat is nu gebeurd bij in totaal twaalf verdachten. Het geld kan later gebruikt worden om de gedupeerden te compenseren.