Clicky


Stomdronken vrachtwagenchauffeur al kruipend over de vluchtstrook

Stomdronken vrachtwagenchauffeur al kruipend over de vluchtstrook
31-01-2021 18:56 | Buitenland | auteur Redactie

KEULEN - De Duitse politie werd zaterdagavond 30 januari rond 20:40 uur door verschillende weggebruikers gewaarschuwd dat er een vrachtwagen al slingerend over de Duitse A3 in de richting van Oberhausen reed. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de trekker met onverlichte oplegger geparkeerd op de vluchtstrook staan en zagen de 54-jarige chauffeur al kruipend op handen en knieën over de vluchtstrook kruipen op weg naar de wagenwijd geopende passagiersdeur waarna hij probeerde weer in zijn vrachtwagen te klimmen.

De chauffeur verloor echter zijn evenwicht en viel met zijn hoofd op de vangrail, waarbij hij zijn gezicht verwondde.

Ondanks hun mond- en neusbedekking roken de agenten sterke alcohol in de adem van de Roemeense chauffeur. Een alcoholtest toonde aan dat de man stomdronken achter het stuur had gezeten.

De politie regelde een bloedmonster in het ziekenhuis, nam het rijbewijs in beslag en nam de vrachtwagen in beslag. Uit controle bleek ook nog eens dat de trekker technische mankementen vertoonde aan het remsysteem en de motorbediening. 

Na een medische behandeling hebben de hulpdiensten de man in politiehechtenis genomen om hem eerst maar eens te laten ontnuchteren.