Clicky


Vier Polen en een Oekraïner opgepakt vanwege tabaksmokkel

Vier Polen en een Oekraïner opgepakt vanwege tabaksmokkel [+foto's]
01-02-2021 15:29 | Criminaliteit | auteur Redactie

GÖRLITZ - Dde Duitse douane heeft 29 januari ruim 20.000 kilo tabak in beslag genomen toen zij twee vrachtwagens controleerden in Görlitz. De tabak moest van Italië naar Duitsland worden vervoerd.

Tijdens hun patrouille ontdekten de douanebeambten twee vrachtwagens en een bestelwagen met aanhanger op een parkeerplaats. Eén van de vrachtwagens werd middels een heftruck geladen. De deuren van de oplegger stonden nog open. De agenten konden binnen grote gestapelde dozen zien. Het wekte de indruk dat de goederen werden overgeladen en daarom besloten de douanebeambten tot controle.

Bij het zien van de douanebeambten probeerde een 24-jarige Pool te vluchten, maar werd na een korte achtervolging opgepakt. Daarnaast werden drie Poolse mannen tussen de 28 en 55 jaar en een 51-jarige Oekraïense chauffeur van het busje gearresteerd.

Bij nader inspectie van de lading vonden de agenten 100 dozen, elk gevuld met 200 kilo tabak.

Vanwege de omstandigheden en de hoeveelheid kan worden aangenomen dat de tabak aan Duitsland moest worden geleverd zonder de vereiste belasting te betalen. De mannen konden voor het transport geen fiscaal vrijgesteld document overleggen. De douanebeambten namen daarop de tabak in beslag en namen de mannen mee naar het kantoor.

Het onderzoeksbureau van de douane in Dresden is verantwoordelijk voor het verdere onderzoek.